مقدمه

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با داشتن بیش از 440 واحد ثبتی و 1200 نقشه برداری یک بستر مناسب در راستای پیاده سازی شبکه دائمی GNSS در دست خود دارد و با اتکا به این زیر ساخت ارزشمند از این امکانات برخوردار است که در سطح ملی اقدام به طراحی و پیاده سازی " شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیت ها" که به اختصار "شمیم" نامگذاری شده است، نموده تا ضمن تدقیق اطلاعات مکانی املاک، زیرساختی برای توسعه استفاده از فن آوری های ماهواره ای در سطح ملی باشد.

شمیم در حقیقت چیزی فراتر از یک شبکه از ایستگاه های دایمی GNSS است. شمیم ترکیبی از ایستگاه های دایمی، نقشه برداران واحد های ثبتی و گیرنده های روور توزیع شده بین آنها، زیر ساختهای سخت افزاری، شبکه و نیروی انسانی، مدیریت کاربران، نظارت و پشتیبانی از سیستم، نرم افزار های مدیریت کاربران، نرم افزار های واسط جهت صدور سند مالکیت و دستور العمل ها و شیوه نامه های اجرایی است. پس از استقرار ایستگاه های دایمی و انجام محاسبات اولیه و توزیع روور ها بین نقشه برداران واحد های ثبتی وآموزش آنها و تعریف دسترسی ها و نصب نرم افزار های لازم، نقشه برداران می توانند در سیستم شمیم اقدام به برداشت حدود املاک نمایند. یکی از مزایای استفاده از شمیم این است که این سیستم به صورت خودکار اجازه ورود قطعاتی که به درستی برداشت نشده اند را نمیدهد و این مهم یکی از نقاط قوت استفاده از شمیم است.  

سیستم شمیم پایان کار نیست، بلکه نقطه شروع اصلاح موقعیت املاک در یک سیستم یکپارچه است. استفاده از این سیستم نه تنها از ورود داده های هندسی غیر دقیق جلو گیری میکند، بلکه خطاهای احتمالی موجود را نیز اصلاح می کند و این امر جز با همکاری و هماهنگی و سخت کوشی، محقق نخواهد شد .

 

سامانه شمیم

سامانه شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت (شمیم)  هشتگرد

سامانه شمیم هشتگرد یا به عبارتی همان شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت که توسط اداره ثبت اسناد و املاک هشتگرد تهیه و به بهره برداری رسیده نمونه داخلی قوی و خیلی کارآمد از یک سامانه جامع کاداستر می باشد. سامانه تهیه نقشه شمیم بعنوان عاملی موثر در آینده دقیق کاداستر ثبتی هشتگرد ین می باشد.

 

نحوه کار و خدمات نقشه برداری سامانه شمیم هشتگرد

با توجه به دانش در زمینه تهیه نقشه شمیم این را باید بدانید که هنگام برداشت نقاط با نقشه شمیم، گیرنده gnss (یا همان به اصطلاح GPS که در اصل با سامانه های گلوناس و … نیز علاوه بر جی پی اس کار میکند و اطلاعات را دریافت می نماید) به صورت مستقیم توسط اینترنت GPRS سیمکارت، به شبکه شمیم متصل هست و نقاط برداشت شده همزمان در این سامانه ذخیره و کنترل میشوند و مختصات یو تی ام جهانی نقطه توسط RTK در مدت زمانی کوتاه با دقت کمتر از چند میلی متر انجام می شود 

سامانه شمیم

مزایای سامانه شمیم هشتگرد

هدف سامانه تهیه نقشه برداری شمیم هشتگرد تثبیت موقعیت املاک هشتگرد در کاداستربه صورت دقیق تر و صحیح تر می باشد. و باعث جلوگیری از تداخل و تعارض املاک می شود. و در عمل استقرار پلاک های ثبتی در موقعیت جهانی صحیح تر میشود. و سامانه تهیه نقشه شمیم جامع املاک و کاداستر دقیق تر، مطمئن تر و جامع ترخواهد بود. و نقش مهمی در اجرای بهینه قانون کاداستر و حد نگاری خواهد داشت.

تهیه نقشه شمیم هشتگرد ایجاد شبکه ملی نقشه برداری می باشد، که از این پس تمامی ارگان ها و سازمان ها می توانند به جهت دقت بالای سیستم با ارتباط با این شبکه نقشه دقیق تهیه کنند، که دارای دقت مطالعاتی بسیار بالایی می باشد و به جهت آنلاین بودن و داشتن سیم کارت روی دستگاه های سیار اطلاعات و مختصات به صورت آنلاین به مرکز ارسال می شود. از اهداف عمومی کارهای مطالعاتی ژئودینامیکی و زمین شناسی میکروژئودوی و مطالعات جابجایی گسل و سدها و سازه های بزرگ است 

تهیه نقشه شمیم به صورت دقیق مسطحاتی و کاداستر با دقت زیر ۵ سانتیمتر است همچنین به صورت همزمان می باشد که با تحویل دستگاه‌های روور (سیار) در سطح شهرستان هشتگرد به تعداد نقشه برداران، به سرعت نقشه برداری افزوده می شود. هدف این است که با برنامه های دقیق و از پیش تعیین شده بتوان به اهداف ماده ۹ و ۱۰ قانون حدنگار دسترسی پیدا کنیم.

استفاده از نقشه شمیم در مواقع بحران از جمله سیل، زلزله و جنگ می باشد. زیرا در این شرایط با از بین رفتن حد فاصل بین املاک و پلاک های ثبتی، میتوان از اطلاعات و مختصات دقیق و مطمئن روش فوق، حد فاصل و موقعیت املاک را با دقت بسیار بالایی احیاء کرد تا از هرگونه تضییع حقی جلوگیری شود.

همچنین با تهیه نقشه شمیم امکان استفاده کاربران ثبتی و افراد ذیصلاح از سرویس ها و خدمات این طرح با بهره گیری از گیرنده های GPS فراهم می شود و کاربران این امکان را دارند که عوارض و گوشه ها املاک را با دقت مناسب برداشت و تصیحات لازم را از سامانه شمیم دریافت نمایند. با استقرار این شبکه در تکمیل طرح کاداستر خصوصا کاداستر زراعی و روستایی شهرستان هشتگرد سرعت بخشیده می شود.

 

سامانه شمیم

 

تفاوت سامانه شمیم و سامانه شمیم پلاس در هشتگرد

این دو سامانه در واقع هم راستا و موازی یکدیگر هستند و با هدف افزایش تعداد کاربران آنی که به صورت همزمان در حال بکارگیری از تصحیحات ارسالی سامانه های ارائه تصحیحات اینترنتی می باشند و بهبود امکان دسترسی به تصحیحات NRTK در مناطق مختلف در کنار یکدیگر به کاربران هشتگرد خدمت رسانی می شود.

با توجه به آغاز فرآیند برونسپاری در اکثر بخش های شهرستان هشتگرد ، تعداد کاربران همزمان سامانه شمیم رو به افزایش می باشد و نرم افزار مورد استفاده در این سامانه (یعنی Spider Business Center) حداکثر به حدود ۳۵۰ نفر بصورت آنی سرویس ارائه خواهد داد.

سامانه شمیم پلاس با بهره گیری از نرم افزار GNSMART به دلیل داشتن پتانسیل ارائه سرویس آنی به تعداد بالاتر کاربران (تا ۱۳۰۰ نفر و حتی بیشتر) منجر به سیر صعودی تعداد کاربرانی که در هر لحظه قادر به دریافت تصحیحات از این سامانه هستند می شود.

فعالیت این دو سامانه به طور همزمان و در کنار یکدیگر، سبب افزایش تعداد کاربران لحظه ای میشود.

ایستگاه های جدید سامانه شمیم به هدف بهبود تراکم موقعیتی در نقاطی از هشتگرد که تعداد ایستگاه ها کمتر بوده و یا ایستگاهی تاسیس نشده است، به گیرنده های iRNetII شرکت رایمند مجهز شدند، اما هنوز هم بخش هایی وجود دارد که نصب و راه‌اندازی ایستگاه های مرجع دائمی فعلا در آن ها امکان پذیر نمی باشد، بنابراین تراکم ایستگاه های CORS در همه جا یکسان نیست و فاصله بیس لاین همیشه در بازه مشخصی قرار ندارد. سامانه شمیم پلاس با بهره گیری از نرم افزار قدرتمند GNSMART این توانایی را دارد که تا در مناطقی که طول بیس لاین بلند دارند، تصحیحات مناسبی را تولید و ایجاد نماید.

بنابراین در صورتی که فاصله گیرنده Rover شما با ایستگاه مرجع بلند باشد، سامانه شمیم پلاس در ارائه تصحیحات نسبت به سامانه شمیم عملکرد بهتری خواهد داشت. بعنوان نکته پایانی در این مقاله باید درنظر گرفت که در مناطق نرمال با بیس لاین های کوتاه‌تر، تفاوت این دو سامانه خیلی محسوس نمی باشد.

به ما بپیوندید.