سامانه شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت (شمیم)  دماوند

سامانه شمیم دماوند یا به عبارتی همان شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت که توسط اداره ثبت اسناد و املاک دماوند تهیه و به بهره برداری رسیده نمونه داخلی قوی و خیلی کارآمد از یک سامانه جامع کاداستر می باشد. سامانه تهیه نقشه شمیم بعنوان عاملی موثر در آینده دقیق کاداستر ثبتی دماوند می باشد.

نحوه کار و خدمات نقشه برداری سامانه شمیم دماوند

با توجه به دانش در زمینه تهیه نقشه شمیم این را باید بدانید که هنگام برداشت نقاط با نقشه شمیم، گیرنده gnss (یا همان به اصطلاح GPS که در اصل با سامانه های گلوناس و … نیز علاوه بر جی پی اس کار میکند و اطلاعات را دریافت می نماید) به صورت مستقیم توسط اینترنت GPRS سیمکارت، به شبکه شمیم متصل هست و نقاط برداشت شده همزمان در این سامانه ذخیره و کنترل میشوند و مختصات یو تی ام جهانی نقطه توسط RTK در مدت زمانی کوتاه با دقت کمتر از چند میلی متر انجام می شود.

مزایای سامانه شمیم دماوند

هدف سامانه تهیه نقشه برداری شمیم دماوند تثبیت موقعیت املاک دماوند در کاداستربه صورت دقیق تر و صحیح تر می باشد. و باعث جلوگیری از تداخل و تعارض املاک می شود. و در عمل استقرار پلاک های ثبتی در موقعیت جهانی صحیح تر میشود. و سامانه تهیه نقشه شمیم جامع املاک و کاداستر دقیق تر، مطمئن تر و جامع ترخواهد بود. و نقش مهمی در اجرای بهینه قانون کاداستر و حد نگاری خواهد داشت.

تهیه نقشه شمیم دماوند ایجاد شبکه ملی نقشه برداری می باشد، که از این پس تمامی ارگان ها و سازمان ها می توانند به جهت دقت بالای سیستم با ارتباط با این شبکه نقشه دقیق تهیه کنند، که دارای دقت مطالعاتی بسیار بالایی می باشد و به جهت آنلاین بودن و داشتن سیم کارت روی دستگاه های سیار اطلاعات و مختصات به صورت آنلاین به مرکز ارسال می شود. از اهداف عمومی کارهای مطالعاتی ژئودینامیکی و زمین شناسی میکروژئودوی و مطالعات جابجایی گسل و سدها و سازه های بزرگ است.

تهیه نقشه شمیم به صورت دقیق مسطحاتی و کاداستر با دقت زیر ۵ سانتیمتر است همچنین به صورت همزمان می باشد که با تحویل دستگاه‌های روور (سیار) در سطح شهرستان دماوند به تعداد نقشه برداران، به سرعت نقشه برداری افزوده می شود. هدف این است که با برنامه های دقیق و از پیش تعیین شده بتوان به اهداف ماده ۹ و ۱۰ قانون حدنگار دسترسی پیدا کنیم.

استفاده از نقشه شمیم در مواقع بحران از جمله سیل، زلزله و جنگ می باشد. زیرا در این شرایط با از بین رفتن حد فاصل بین املاک و پلاک های ثبتی، میتوان از اطلاعات و مختصات دقیق و مطمئن روش فوق، حد فاصل و موقعیت املاک را با دقت بسیار بالایی احیاء کرد تا از هرگونه تضییع حقی جلوگیری شود.

همچنین با تهیه نقشه شمیم امکان استفاده کاربران ثبتی و افراد ذیصلاح از سرویس ها و خدمات این طرح با بهره گیری از گیرنده های GPS فراهم می شود و کاربران این امکان را دارند که عوارض و گوشه ها املاک را با دقت مناسب برداشت و تصیحات لازم را از سامانه شمیم دریافت نمایند. با استقرار این شبکه در تکمیل طرح کاداستر خصوصا کاداستر زراعی و روستایی شهرستان دماوند سرعت بخشیده می شود.

ترکیب موارد زیر توانسته کلیت تهیه نقشه شمیم را ایجاد نماید:

 ایستگاه های دائمی

گیرنده نقشه برداری

نقشه های یو تی ام

زیر ساخت های سخت افزاری بسیار پیشرفته

واحد مدیریت کاربران

نرم افزار های واسط و کاربردی برای صدور سند مالکیت

نرم افزار های صدور شیوه نامه های اجرایی و دستورالعمل ها

واحد های پشتیبانی و  نظارت از سیستم

نرم افزار های مدیریت کاربران

دقت مسطحاتی و ارتفاعی تهیه نقشه شمیم در شهرستان دماوند :

در این جا باید این موضوع را در نظر گرفت که تهیه نقشه شمیم نیازمند دقت مسطحاتی بالای معدل 5 سانتی متر می باشد. این در حالی است که دقت ارتفاعی زیاد مطلوبی ندارد. البته در کشور ما مباحث مربوط به اسناد و املاک در مورد دقت مسطحاتی می باشد.

GNSS : Global Navigation Satellite System

GNSS  یک سیستم تعیین موقعیت ماهواره ای بین المللی است، که از سیستم های ذیل تشکیل شده است :

سیستم های جهانی :

GPS

GLONASS

Galileo

BeiDou

سیستم های منطقه ای :

QZSS

NAVIC (IRNSS)

سیستم های (SBAS) Satellite Based Augmentation System برای بهبود دقت، یکپارچگی، استمرار و در دسترس بودن داده های GNSSاستفاده می شود.

انواع  SBAS :

WAAS – آمریکا

EGNOS – اروپا

SDCM – روسیه

GAGAN – هند

MSAS – ژاپن