مقدمه:

 

همان گونه که همه ما آگاهی لازم را داریم، یکی از پرزحمت ترین و حساس ترین حوزه های کاری مهندسی عمران، کار نقشه برداری زمین می باشد که نیازمند مهارت و توانایی خاصی در این حوزه است. نقشه‌برداری زمین دارای دو مرحله است:

  1. اندازه گیری یا محاسبه: در این مرحله به منظور دست یابی به داده های لازم در راستای نتایج کار در مرحله دوم از دستگاه‌ها و روش‌های مختلفی استفاده می شود.
  2. ارائه نتایج کار: این مرحله به صورتهای آنالوگ (نقشه، مقاطع طولی و عرضی و…) و یا رقمی (مانند جدول‌ها، مدل‌های رقمی زمین) ارائه می‌گردد.

 

 

نقشه برداری زمین لواسان:

 

هدف ما از گردآوری این مقاله آشنایی شما با نقشه برداری زمین بوده است. در پایان این مقاله شما با نقشه برداری زمین آشنا می شوید و همچنین اگر می خواهید از درآمد این حرفه آگاهی لازم را پیدا کنید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

نقشه برداری زمین یعنی لواسان جمع آوری اطلاعات زمینی با هدف تهیه نقشه برای کاربران مختلف

در واقع نقشه برداری زمین در فعالیتهای عمرانی نظیر احداث راهها ، خطوط انتقال نیرو و آب ، احداث تونل و مترو و مواردی از این قبیل کارایی دارد.

 

اهداف نقشه برداری زمین لواسان:

 

بطور کلی نقشه ها با دو هدف تک منظوره و یا چندمنظوره طراحی می شوند.

  1.  نقشه های چندمنظوره در راستای اهداف مختلف و برای کاربران در لواسان طراحی میشود . برای نمونه نقشه های توپوگرافی و یا داده ها از این قبیل نقشه ها بشمار می روند.
  2.  نقشه های تک منظوره برای انجام کارهای خاصی تهیه می گردد مثلاً نقشه توزیع جمعیت لواسان ، نقشه های آماری لواسان ، نقشه های خاک شناسی لواسان و

 

طبقه بندی انواع نقشه ها:

 

  1. نقشه های عکسی (عکس نقشه – اورتو فتو): در این نقشه عکس ها خود عوارض تصویر شده اند همچنین در نقشه عکسی خود کوه و یا دره به نمایش گذاشته می شود و این امکان وجود دارد که عکس را تفسیر کنیم .یکی از فواید بسیار زیاد این نقشه این است که در نقشه عکسی تولید سریعتر از نقشه های خطی و سنتی صورت می گیرد. از سوی دیگر مضراتی نیز دارد به طور مثال عکس ها ممکن است برای کاربران غیرمتخصص قابل تفسیر شدن نباشد مثلاً کاربر از روی نقشه عکسی نوع پوشش گیاهی و یا کاربری زمین لواسان را کاملاً تشخیص نمی دهد و از مضرات دیگر آن پنهان شدن برخی از عوارض در زیر ابرها و یا سایه در عکس است یعنی امکان دارد یک عارضه در سایه ابر و یا در سایه ساختمانی بلند قرار گرفته شود که در آن صورت روی عکس چیزی مشاهده نخواهد شد.
  2. نقشه های خطی: در نقشه خطی عوارض به شکل سمبل ‌هایی همراه با نوشته ها جهت بیان خصوصیات آن ها استفاده می شوند و همچنین در نقشه های خطی برای نمایش ارتفاعات لواسان از منحنی های میزان استفاده می شود.
  3. نقشه با استفاده از تصاویر ماهواره ای لواسان

 

کار مهندس نقشه بردار زمین لواسان چیست؟


مهندس نقشه بردار زمین در واقع موقعیت مکانی ساختمان را نسبت به زمین طراحی می نماید و وظیفه ای در مورد طراحی فضای داخلی ساختمان ندارد زیرا طراحی فضای داخلی ساختمان بر عهده مهندس نقشه کش می باشد. نقشه بردار زمین باید از دانش ریاضی و فیزیک بسیار خوبی برخوردار باشد تا بتواند محاسبات سنگین ریاضی را انجام دهد چون اولین قدم در تهیه نقشه برداری زمین، یافتن مختصات زمینی آن مکان می باشد.

در واقع توانایی ها و مهارت های مورد نیاز برای انجام فعالیت های نقشه برداری زمین را باید داشته باشد. از آنجایی که نقشه برداری زمین از شاخه های سخت رشته عمران بشمار می رود، شخص مهندس این رشته ب

اید سواد و دانش ریاضی و فیزیک بالایی داشته باشد
تمام مهندسین هنگام انجام کار نقشه برداری زمین باید از توانایی تجزیه و تحلیل اطلاعات اقتصادی را برای کم کردن هزینه های ساخت و ساز برخوردار باشند تا مجموعه با خطر و ضرر و مالی و کسری بودجه روبه رو نگردد.

مهارت کار با برنامه ها و نرم افزارهای تخصصی رشته خود را داشته باشد تا بتواند به موفقیت لازم دست یابد. نرم افزارهای مهم این رشته Civil3D و ArcGIS می باشد. همچنین متخصص نقشه برداری زمین باید توانایی برنامه نویسی با زبان های MATLAB ، SQL و C++ را داشته باشد.

با توجه به مطالب گفته شده برای نقشه برداری زمین و ساختمان و همچنین ایجاد شغل برای فارغ التحصیلان این رشته، باید شرکت هایی در سراسر کشور با عنوان شرکت نقشه برداری تاسیس شود.

زمینه‌های فعالیت نقشه برداری زمین لواسان:

 

نقشه‌برداری هیدروگرافی:


هدف از بکارگیری نقشه‌برداری هیدروگرافی، مشخص نمودن موقعیت عمق دریاها و رودخانه‌ها جهت عبور و مرور کشتی‌ها، زیردریایی‌ها، محل عبور لوله‌های نفت و گاز در اعماق دریاها، ایجاد اسکله‌های جدید و مکانیزه، احیای بنادر و تأسیسات ساحلی متعلق به آنها، همچنین بهره‌برداری صحیح و بهینه از دریاچه‌ها و سدها، می باشد.

 

 

نقشه‌برداری مسیر:


نقشه‌برداری مسیر، برای طراحی و پیاده کردن مسیرها از قبیل راه، راه‌آهن و کانال‌کشی بکار گرفته می شود.

 

نقشه‌برداری زیرزمینی لواسان :


نقشه‌برداری زیرزمینی، موضوع آن برداشت یا پیاده کردن نقشه‌های تونل‌ها لواسان و معادن می باشد.

 

نقشه‌برداری شهری لواسان:


نقشه‌برداری شهری، برای تهیه و اجرای طرح‌های جامع و تفصیلی و هادی لواسان کارایی لازم را دارد.

 

 

نقشه‌برداری ثبتی لواسان:


نقشه‌برداری ثبتی، با هدف تعیین حدود اراضی و مساحت قطعات ملکی لواسان ، در حوزه املاک و مستغلات قابل استفاده است.

 

نقشه‌برداری نظامی لواسان:


نقشه‌برداری نظامی، برای تهیه نقشه‌های نظامی و تعیین نقاط مهم استراتژیکی منطقه لواسان و برای اهداف نظامی و آرایش و استقرار نیروهای رزمنده و مواضع تعرضی و دفاعی با مقیاس بزرگ در سراسر کشور بکار گرفته می شود.

 

در پایان این مقاله شما نسبت به درآمد حاصل از کار نقشه برداری زمین آگاهی لازم را بدست می آورید:

 

نقشه‌ برداری زمین لواسان یکی از فعالیت های مهم در سازمان نظام مهندسی می باشد. متخصصین حوزه نقشه‌برداری در هر مقطعی از دیپلم به بالا به سرعت جذب بازار کار می گردند. به دلیل اهمیت این رشته در فعالیت های عمرانی و محاسبات سنگین ریاضی و تئوری خطاها کسب مدرک در این رشته کار ساده ای نمی باشد. به همین منظور دانشجویان این رشته حتی در حین تحصیل نیز با پیشنهادات کار فراوانی روبرو خواهند شد. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، وزارت راه و ترابری، وزارت نفت، سازمان آب، سازمان بنادر و کشتیرانی، سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سازمان نقشه‌برداری کشور، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، شهرداری‌های کشور و بخش خصوصی از جمله محل‌های جذب فارغ‌التحصیلان این رشته می باشد.